post-productia filmarii de nunta


Precum stiti probabil, dupa sfarsitul unei nunti, munca videografului abia incepe dupa ziua nuntii pentru editarea filmului de nunta. O post-productie de nunta dureaza intre 10 si 20 zile efective de munca, de multe ori mai mult de 8 ore zilnic.

  Descarcarea/captura filmarii:

Primul lucru este descarcarea/captura filmarii de pe cardurile sau casetele hdv pe care au fost capturate in statia de lucru. Acest lucru poate dura cca jumatate de zi pana la o zi, in functie de numarul de ore filmate. Cei mai multi editori de imagine transfera filmarea pe 2-3 hardiscuri pentru siguranta.

  Editarea filmarii:

Dupa ce filmarea este descarcata urmatorul pas il reprezinta sortarea sau alegerea celor mai bune cadre de nunta. Montajul nuntii ia o zi pt fiecare ora de produs final sau mai mult daca se doresc corectii avansate de culoare si editare multicam. Cand montajul este gata din cele 4 - 8 ore film brut ramane 2-4 ore film nunta continand momentele cele mai frumoase.

  Randarea SD/HD

operatie care ia ceva timp, in functie de nr ore finale, si corectiile aplicate.

  Authoring DVD si/sau Bluray:

Dupa montaj filmare nunta trecem la authoring discuri filmare nunta prin care se pune filmul pe discurui cu capitole meniuri, etc, dupa care se scriu nr. discuri dorite. Apoi sunt printate la fel si coperta. Aceste operatii ia 1-2 zile.

Ideea acestui articol este de a intelege ce se intampla in procesul de post – productie. Metodele exacte pot varia de la un videograf la altul dara atat timp cat rezultatul e ok, procesul exact este irelevant. Exista mai multe posibilitati de a obtine o filmare finala, insa un lucru bun necesita multa munca si zeci de ore pentru a ajunge la rezultatul dorit. Daca angajezi doar un cameraman pentru a avea doar filmarea bruta din ziua nuntii, veti plati doar acest serviciu, urmand ca Dv sa va ocupati de editatare film nunta. Aici e o munca laborioasa, recomandata daca aveti experienta, in caz contrar va dura ani pana asimilati toate cunostintele de editare necesare mai ales intr-un soft profesional cum ar fi premiere, edius, final cut sau vegas.Uneori chiar de munciti de 20 ori mai mult decat videograful care stie exact ce si cum sa faca, este o experienta pt Dv sa va editati propria nunta, un acces noi orizonturi, insa daca crezi ca nu merita atunci apeland la un editor calificat/specializat se face mai repede insa costa.


Filmari nunti | Filmari obiceiuri | Filmari UK | Filmari evenimente | Blog video

Filmari nunti


cameraman nunta falticeniVizitatori
Anonimi: 2
Logati: 0, Nou pe pagina: loredana_

Ultimii 12 vizitatori: loredana_, Dan95, ionela23, crystyna, ramona19, ciprian, Cosmina, Carmina Diana, Oana Andreea, Sinziana, Oana_u, kata_br_2007,

Fotograf Cameraman nunti Suceava