post-productia fotografiilor de nunta


Precum stiti probabil, dupa sfarsitul unei nunti, munca fotografului abia incepe. dupa ziua nuntii cu editarea fotografiilor. Post-productie de nunta poate dura una doua zile peste orele petrecute de fotograf la nunta.

  Descarcarea si back-up-ul fotografiilor:

Primul lucru este descarcarea fotografiilor de pe cardurile pe care au fost capturate. Acest lucru poate dura pana la o ora, in functie de numarul imaginilor capturate. Cei mai multi fotografi fac ca imaginile sa fie transferate intr-un hard secundar pentru siguranta ceea ce ia timp suplimentar.

  Editarea fotografiilor:

Dupa ce fotografiile sunt descarcate urmatorul pas il reprezinta sortarea sau alegerea celor mai bune fotografii de nunta. Selectarea fotografiilor de la nunta poate dura jumatate de zi. Dupa sortare, raman aproximativ 500 – 1000 de imagini.

  Conversia Raw Jpeg:

Se fotografiaza in format RAW. Acesta permite cele mai ample corectii de culoare/contrast/gama. Folosim Lightroom. Operatia de corectare conversie la cele aprox 500-1000 imagini ia cateva ore, poate o zi..

  Alegerea imaginilor si compozitia pt album:

Alegerea celor mai bune fotografii, colaje Photoshop, Corel,  Dg Foto Art. Operatiunea de salvare a imaginilor si adaugarea de slideshow-uri suplimentare se pot produce in timp si pot adauga alte ore de munca. Ideea acestui articol este de a intelege ce se intampla in procesul de post – productie. Metodele exacte vor varia de la un fotograf la altul dara atat timp cat va place rezultatul, procesul exact este irelevant. Exista mai multe posibilitati de a obtine o fotografie buna dar un lucru este bine stiut ca este nevoi de multa munca si zeci de ore pentru a ajunge la rezultatul dorit. Daca angajezi un fotograf care are de gand sa va dea imaginile needitate, fara nici o corectie de culoare sau decupari, care include tot ceea ce el a fotografiat in ziua nuntii, veti plati poate doar acest lucru, urmand ca Dv sa editati imaginile. Desigur o sa munciti ulterior de 3-5 ori mai mult pana reusiti sa intelegeti, stapaniti softurile, etc. Daca crezi ca nu merita atunci platesti un fotograf profesionist.

Filmari nunti | Filmari obiceiuri | Filmari UK | Filmari evenimente | Blog video

Filmari nunti


cameraman nunta falticeniVizitatori
Anonimi: 1
Logati: 0, Nou pe pagina: loredana_

Ultimii 12 vizitatori: loredana_, Dan95, ionela23, crystyna, ramona19, ciprian, Cosmina, Carmina Diana, Oana Andreea, Sinziana, Oana_u, kata_br_2007,

Fotograf Cameraman nunti Suceava